Докторка тврди дека менструалните болки се полоши од инфаркт

Гинекологот Џен Гантер смета дека менструалните болки се всушност посилни од инфарктот и дека не треба да ги споредуваме тие 2 појави.
Датум: 07 Mar 2018

Редовното појадување го намалува ризикот од инфаркт

Едно истражување на Харвард во кое учествувале 27.000 луѓе, покажало дека луѓето кои имаат поголем ризик за заболување на срцето, како превенција треба редовно да појадуваат.

Како делува нередовниот секс на здравјето?

Нередовниот сексуален живот не значи само суша на љубовно и сексуално поле, туку и потенцијален предизвикувач на низа проблеми.