12 стратегии со чија помош побрзо и полесно ќе пронајдете работа

Интервјуто за работа е првата станица до вашето ново работно место.

5 модни комбинации за поголема самодоверба на интервју за работа

Ви предлагаме неколку модни комбинации кои ќе ја подигнат вашата самодоверба и ќе направат да изгледате отмено и елегантно.

Како да се облечете за интервју и притоа да ја добиете работата од соништата?

Можеби не знаеме што ќе ве прашаат и што точно ќе бараат од вас, но знаеме како да ви помогнеме да бидете полни со самодоверба и смиреност.

Единственото прашање што секогаш треба да го поставувате на интервјуата за работа

Без оглед на тоа за каква професија станува збор, овој едноставен совет со сигурност ќе ви помогне поуспешно да поминете на интервјуата за работа.

7 едноставни трикови да звучите паметно кога одговарате на тешки прашања

Понекогаш ситуацијата наметнува тешки прашања. Но, не паничете.

9 нешта кои се поважни од CV-то кога аплицирате за работа

Кога сте во потрага по работното место од вашите соништа, треба да размислите за многу нешта.
Датум: 08 фев 2016

Применувајте ги овие техники на работното интервју и сигурно ја добивате работата за која сте аплицирале

Често се случува луѓето да добијат шанса за интервју за работа, но исто така за многумина тоа е и последната станица.

3 моќни комбинации и модни совети кои ќе ви го донесат посакуваното работно место

Интервјуата за работа се ризични кога е облеката во прашање. Тешко е да пронајдете комбинација која го изразува вашиот карактер, а сепак изгледа професионално.

Најчудните прашања кои биле поставени на интервјуа за работа

На Редит овој пат се споделени најчудните прашања кои некои баратели на работа ги добиле кога се соочиле со потенцијалните работодавци. Ова се само дел од нив.

5 глупави грешки на интервју за работа за кои со сигурност ќе зажалите

Потрагата по работа е многу тешка, особено за оние кои само што дипломирале и немаат доволно искуство во оваа област...

3 паметни одговори на 3 глупави прашања од интервјуата за работа

Прашањата кои најчесто се поставуваат на интервјуата за работа се глупави и нормален човек никогаш не би ги дал одговорите кои работодавците сакаат да ги чујат за да бидат воодушевени.