8 архитектонски ремек-дела во светот за тие кои не се плашат од височина

Во продолжение ви претставуваме шанса да ги погледнете најдобрите проекти кои ја воздигнаа архитектурата во нови височини, фигуративно и буквално.
Датум: 03 Mar 2016

7 изненадувачки увиди во генијалноста

„Талентот удира цел во која никој друг не може да удри. Генијалноста удира во цел која никој друг не може да ја види.“

Луѓе кои не дозволиле нивната лоша финансиска состојба да застане на патот до нивните соништа

Доколку навистина сакате нешто, вие без проблем ќе успеете да го остварите тоа!

Иновативен светлечки фустан составен од оптички влакна

Доколку сте се прашувале како би изгледал фустанот на иднината, еве го одговорот.

Ретро-футуристички паб кој ве води во светот на фантазијата

Она што навистина го прави овој паб неверојатен и иновативен е степенот на детали кои се инспирани од научната фантастика.

Иновативни торби кои ќе се погрижат мобилниот никогаш да не ви биде празен

Овој пронајдок е совршен за оние кои постојано патуваат, а особено од корист може да ви биде на аеродром.

Од негативна работна атмосфера до креативност и иновативност во неколку чекори

Поттикнувањето на креативноста на работното место бара користење на креативни методи. Обидете се со некои од овие и набљудувајте како се менува работната атмосфера на позитивно.

Првата куќа во светот која е изградена да издржи напад од зомбиња

Главната цел на дизајнот е сопственикот да се чувствува максимално безбедно во својата куќа и токму поради тоа таа наликува на модерна тврдина која е скриена зад непробоен ѕид.

Неверојатна уметност од стари касети

Иновативна идеја за употреба на старите аудио касети.

Иновативни дизајни за календари

На добро познатата, здодевна форма на календари ѝ треба промена!