Приказна за тажната принцеза Елизабет од Баварија

Зад сета убавина и сјај што со себе го носел животот во Хабсбуршката монархија, всушност се крие трогателна и емотивна приказна.

Најпознатите дијаманти низ историјата

Дијамантите, како неуништливи скапоцени камења, претставувале мета за многу владетели и за нив се воделе едни од најкрвавите битки низ историјата...