Можете ли да ја најдете вкусната закуска што се разликува од останатите?

Дали вашата моќ за набљудување е доволно развиена за да забележите која од закуските на сликата се разликува од останатите?

Најпознатата оптичка илузија: Што прво ќе видите на неа може многу да каже за вашиот карактер

Не размислувајте. Оддалечете се малку од екранот и погледнете. Што прво забележавте?

Илустрација која ќе ви помогне подобро да ги разберете опциите на вашиот фотоапарат

Ако сте почетник и сакате да ги разберете основите на главните опции што ги нуди вашата нова дигитална играчка, многу ќе ви се допадне илустрацијата на Даниел Питерс.
Датум: 23 апр 2015
, Автор:

Што значи да си доктор на науки?

Размислувате да го продолжите образованието и да се стекнете со докторат? Професорот Мет Мајт од Универзитетот во Јута ја илустрира работата на истражувачите - доктори на науки на многу интересен начин.
Датум: 09 апр 2014
, Автор:

Илустрација на животот

Многупати најдобрите идеи се наједноставни. Таков е и концептот зад овој краток анимиран филм насловен „Floating in my mind“.
Датум: 09 сеп 2013
, Автор:

Кругот на незадоволството во животот

Што и да правиме во животот, секогаш ќе бидеме незадоволни од некој аспект...

Како порано изгледаа социјалните медиуми?

Оваа слика илустрира дека и пред интернетот убаво се живеело. :)

Како правилно се користи ескалатор?

Погледнете ја оваа интересна и корисна илустрација за правилна употреба на ескалаторите. Изработена е од Helen Tseng, за онлајн списанието „Bold Italic“.
Датум: 01 фев 2013
, Автор:

Која карта е вистинска, а која е цртеж?

На прв поглед ќе ви се чини дека гледате две идентчно поткинати карти за играње, но ако подобро се загледате, ќе забележите дека едната од нив е сепак цртеж.
Датум: 03 сеп 2012
, Автор:

Дали е ова доволно за насмевка на твоето лице?

Понекогаш зборовите не мора да бидат кажани, доволна е само една секунда за некој неочекуван момент да успее да биде „фатен“ од нашите очи. Тогаш, забораваме на сè и дозволуваме искрена насмевка да ни го прекрие целиот лик.
Датум: 28 авг 2012
, Автор:

Како изгледаше „Твитер“ во 1991 година?

Ова интересно кратко стрипче во четири едноставни илустрации ќе ви објасни како функционирал „Твитер“ во 1991 година.

Вешти илустрации со негативен простор

„Уживам во уметноста искреирана од илузии, бидејќи таквата уметност има моќ да нè доведе во заблуда. Во нашите животи се потпираме на видот, а сепак тоа е многу кревка потпора, затоа што лесно може да се изманипулира“ - објаснува Танг.
Датум: 10 мај 2011
, Автор:
12