Жените родени во овој знак се едни од најупорните и најсилните личности во хороскопот

Нивното мото е: „Тивката вода брани руши“, а под нивниот убав и пристоен оклоп се наоѓа силен темперамент.

Еве зошто тетовирањето е добро за вас

Има ли подобар начин да ја разиграте физичката монотонија од тетовирањето?

5 најголеми грешки кои сите ние ги правиме со патиките и штиклите

Скапи или евтини, без разлика какви чевли имаме, сите ние сакаме тие подолго време да можат да се носат.

Охридска приказна за професионалност

Само со миење на садовите и средување на кујната на работа, може да се согледаат професионалните квалитети на вработениот, и да се предвиди како тој би изреагирал во други, многу посериозни ситуации.
Датум: 22 авг 2014
, Автор:

За исплатливоста на издржливоста…

„Најдобриот челик мора да помине низ најжешкиот оган.“
Датум: 17 апр 2014
, Автор:

Инспиративна приказна: Виктор Цветиќ, момчето кое ослабнало 70 килограми

Ова е приказната на Виктор Цветиќ, 21-годишно момче од Скопје кое успеало со труд и дисциплина да намали 70 килограми од својата телесна тежина за само 11 месеци.

Американска реклама за легендарното „Југо“ од 1988 година

Оваа реклама е снимена во далечната 1988 година, а на неа е претставено легендарното „Југо“ како многу издржливо возило...

Совршено декорирани куќички од кал во најсиромашното село во светот

Сиромашните луѓе од африканското село Tiébélé, се културно богати и декорирањето на фасадите од кал на куќите, е многу битен составен дел од нивната традиција.