Како изгледа изгрејсонцето на другите планети?

Невозможно е да си го замислиме животот на нашата планета без Сонцето.

Неверојатни утрински планински пејзажи направени од внатрешноста на шатор

Замислете ја нареднава сцена. Се будите и од другата страна на вашиот кревет ве пречекуваат прекрасни планински изгрејсонца, опкружени со бистри извори и сино небо.

Прекрасни изгрејсонца сликани од исто место во текот на цела година

Природата може сама да обезбеди доволно разнолики кадри за многу разновидни фотографии...

Дубаи – градот над облаците

Германскиот фотограф Себастијан Опитц, кој живее и работи во Дубаи, направил фантастични фотографии на градот, во состојба на густа магла при изгрејсонце.

Есенска магија во Њујорк

Бетонот и асфалтот доминираат во секојдневната глетка во Њујорк, но неговите жители секогаш можат за миг да побегнат во природната оаза Централ Парк за едно поинакво доживување.

Магична прошетка по облаците

Животот над облаците дава поинаква перспектива...

Тајната на живописните есенски зајдисонца

Сигурно сте забележале дека кога ќе дојде крајот на летото и почетокот на есента, боите кои го облеваат небото додека сонцето заоѓа се поубави од кога било.

Како изгледа изгрејсонцето во различни делови од светот?

Без разлика дали го гледаме од врвот на планината, од песочната плажа, низ дрвјата во шумата, зад поларните глечери или од дините во пустината, изгревањето на сонцето се случува секој ден. Еве неколку прекрасни фотографии...
Датум: 07 Feb 2012
, Автор:

Синиот час

Еден од најдобрите мигови за фотографирање на отворено, е во текот на т.н. „син час“ односно периодот пред првите и пред последните сончеви зраци...

Чудесни небесни покривки

Секој од нас понекогаш ужива да гледа во небото и да ги набљудува облаците, нивните најразлични форми кои полека се губат и се претвораат во нови. Погледнете дел од чудесните и неповторливи облици...
Датум: 16 Dec 2011
, Автор: