Моќта на извинувањето: Зошто е толку тешко да се каже и како искрено да се извините?

Ако ја усовршите уметноста на извинувањето, ќе го намалите стресот во врската и ќе научите како да ги заборавате конфликтите и напнатоста.

Не треба да се извинувате за вашето постоење

Вие сте важни. Секогаш сте биле и секогаш ќе бидете!

Работи за кои жените треба да престанат да се извинуваат во 2017 година

Факт е дека жените се извинуваат за многу работи како што се нивните животни избори, физички изглед, начин на исхрана, искажување на личното мислење, а тоа воопшто не би требало да биде така.

Единственото извинување што треба да го прифатите е променетото однесување

Сетете се на последниот пат кога сте се извиниле. Секако дека навистина сте го мислеле тоа, но дали нештата се промениле?

Зошто треба веднаш да си се извините на себе за сите грешки?

Дали и вие честопати на другите им придавате поголема вредност, притоа ставајќи се себе на страна?

7 работи за кои мајките никогаш не треба да се извинуваат

Младите мајки постојано се под голем притисок кој им го наметнува брзиот начин на живеење, но и туѓите предрасуди.

Никогаш не се извинувајте поради тоа што се грижите премногу

Секој кој ќе побегне од вас во моментот кога работите ќе станат сериозни, ви прави услуга.

Науката открива како правилно да се извините

Да се направи вистинското извинување може да биде голем предизвик.

Драги родители, и вие некогаш треба да се извините

Факт е дека никој не е безгрешен, па така ни родителите не се исклучок од тоа непишано правило...

5 причини за повторно да му ја подарите довербата на момчето кое се извинило

Се случува момчето да ве изневери, а потоа да се извини што се однесувал како вистинска будала.

10 нешта за кои силните жени никогаш не се извинуваат

Престанете да го водите својот живот според критицизмот на оние околу вас и почнете да уживате целосно во сè што правите, без извинување.

Како совршено да се извините? Секој пат!

Неискреното извинување може да направи повеќе штета дури и од она за кое се извинувате.
12