Најчестите зборови што луѓето ги изговараат во сон

Ако и вие сте зборувачи во сон, тогаш можеби треба однапред да му се извините на вашиот партнер во спиење.

Како да им го објасните сексот на вашите деца, без притоа да се чувствувате незгодно?

Интернетот треба да биде последно место од каде што би сакале вашите деца да научат за сексот.

Зборувате во сон? Дознајте што значи тоа!

Она што е малку застрашувачко кај оваа појава е тоа што луѓето кои зборуваат во сон не се сеќаваат дека го направиле тоа кога ќе се разбудат.

Науката објаснува како зборувањето со самите себе може да ја подобри мозочната функција

Зборувањето со самите себе е поинтелигентна и помалку луда постапка отколку што сте можеле да замислите.

Момци, еве што сакаат девојките од вас

Што сакаат жените? Ова е прашање што мажите си го поставуваат со години, а сѐ уште немаат пронајдено одговор.

6 работи коишто прават да изгледате помалку интелигентни

Вашите постапки понекогаш може да ја предадат вашата интелигенција на начин на којшто и не забележувате.

17 нешта кои ги разбираат само фанатаците за правилно пишување и зборување

Сигурно имате некој пријател кого животна мисија му е сите да зборуваат и да пишуваат правилно. А ако немате таков, тогаш сигурно вие сте тој пријател.
Датум: 25 Jun 2015

5 чести грешки кои ги правиме кога разговараме со некого

Начинот на кој комуницирате игра важна улога на патот кон успехот на кој овие неколку комуникациски грешки само ќе ве успорат.
Датум: 19 Jun 2015

Ова кратко видео ќе ви помогне да научите како секогаш да ги препознавате лагите

Одлично видео кое подетално ќе ви го објасни процесот на лажење и кое ќе ви помогне да научите како секој пат да ги препознавате лагите кои се насочени кон вас.

Еве што ги издава оние кои ве лажат

Луѓето лажат. Не сите и не секогаш, но не постои човек на планетава кој во животот нема кажано лага. Мала, голема, добра или лоша, лага си е лага и кога-тогаш таа ќе излезе на виделина.
Датум: 09 Jun 2015

Ова едноминутно правило може да ви открие дали зборувате премногу

Со цел да ја избегнете репутацијата брбливци без мерка, научете кога е правилното време да сопрете со говорење.

5 фази низ кои секоја срамежлива личност поминува кога треба да прозбори со непознат

Доколку сте многу срамежливи и ви се обрати некоја непозната личност, знаете дека треба да поминете низ овие 5 фази пред да го изустите првиот збор...
12