3 начини на кои телесната тежина влијае на плодноста кај жените и мажите

Телесната тежина и мастите во телото играат своја улога во репродуктивниот систем на човекот.

Зошто на 23 септември се раѓаат најмногу бебиња?

На 23 септември, на светов доаѓаат двојно повеќе деца од кој било друг ден во годината, иако периодот воопшто не им одговара на трудниците поради летните горештини кои мораат да ги трпат.