7 лекции од Никола Тесла за подобар живот

Некои од најголемите умови на нашето време ги сметале за лудаци, а и Никола Тесла не го избегнал тоа.

Кратки животни лекции што кога-тогаш мора да ги научите

Никогаш не е доцна да го промените вашиот живот и да воведете неколку позитивни промени.

Филозофија на мравките: 4 големи животни лекции кои можете да ги научите уште денес

Понекогаш, највредната животна лекција ја учиме од „обичните“ луѓе, а понекогаш дури и од мравките.

Животни лекции што можете да ги научите од Италијанките

Можеби сега е вистинското време да научите некои животни лекции од „огнените“ Италијанки.

15 мудрости од таткото на мотивацијата: Не го привлекувате она што го сакате, туку она што сте!

Неговите животни лекции во себе кријат големи мудрости кои секој човек вреди да ги научи и применува.

Промените се неизбежни: 10 фундаментални вистини што ќе ви го променат животот

Она што ви треба е да се потсетите на животните вистини и да се фокусирате на нив.

8 животни лекции што можеме да ги научиме од Италијанците

Италијанскиот начин на живот нуди голем број мудрости кои сите луѓе би требало да ги применат во нивното секојдневие.

Што можете да научите од загубата на добар пријател?

Дури и луѓето кои ги сакате и ги губите во текот на вашиот животен пат, сѐ уште кријат еден вид убавина во себе.

3 животни лекции кои можете да ги научите доколку се грижите за стари лица

Тие во својот животен век преживеале многу и се соочиле со многу потешкотии, па затоа може да ви дадат најдобри совети.

Запомнете ги овие зборови кога животот ќе почне да ви се смее во лице

Најдобрите животни лекции се учат од најлошите ситуации и најголемите грешки.

Искуството пред сè: Корисни бабини животни лекции

Тие се мудри, проценливи, сочувствителни и знаат што е важно во животот, бидејќи не израснале со паметни телефони, Фејсбук и точно знаат да кажат што им се допаѓа без да го потврдат тоа со кликање лајк.