8 неверојатни факти за тоа како било третирано психичкото здравје на жените во минатото

Отсекогаш постоеле одредени предрасуди и стереотипи поврзани со психичките болести.

6 нешта за кои жените неправедно ги обвинуваат мажите

Мажите стануваат сѐ посвесни за работите кои ги омаловажуваат жените, па затоа се трудат секогаш да се однесуваат примерно што доведува до тоа да ја преземаат вината за нешта за кои не се виновни.

Женски работи што мажите потајно ги обожаваат

Многу од припадниците на „посилниот“ пол се нежни и чувствителни иако се срамат да признаат.

4 нешта поради кои вработените мајки никогаш не би требало да се извинуваат

Чувството на вина може да ве „изеде“ однатре и понекогаш е многу тешко да се излезе од тој круг на самообвинување.

Како поминувањето време надвор ги инспирира жените да бидат подобри лидери?

Денес многу деца не поминуваат доволно време надвор, но за жените ситуацијата е уште полоша.

9 комични стрипови кои докажуваат дека жените користат магија во секојдневието

Можеби жените се неверојатни поради магијата која несвесно ја користат?

Зошто жените постари од 40 години се попривлечни од младите девојки?

Прочитајте го говорот на Енди Руни, познат радио и телевизиски сценарист, за да го дознаете одговорот.

5 опасни женски воени херои за кои немате слушнато, а треба да ги знаете!

Додека многу херои ги нема во учебниците за историја, поголем е бројот на женските херои за кои нема од каде да слушнете.

Зошто мажите не можат да излезат на крај со паметните жени?

Можеби излегувате на љубовни состаноци, но сигурно сте забележале дека во одреден момент односот не напредува повеќе, а причината за тоа е моќта на вашиот ум.

20 филмови што секоја жена треба да ги изгледа

Некои филмови ве тераат да размислувате долго откако ќе ги изгледате. Некои ги гледате и веднаш ги заборавате. Тука се и филмовите кои се обожавани од понежниот пол.

6 рани симптоми за срцев удар што се случуваат само кај жени

Медицинската грижа добиена во вистинското време е клучна за вашиот живот.