7 необични експерименти што им го промениле животот на луѓето

Погледнете ги следниве необични експерименти што комплетно им го промениле размислувањето и животот на луѓето кои ги спровеле...

Помеѓу науката и злосторството: Ова се најбизарните експерименти некогаш направени

Човековите стравови и желби за знаење понекогаш ги преминуваат етичките граници.

Кои типови луѓе е најверојатно да останат верни во врската?

Каква улога игра интуицијата во (не)моралното однесување?

Не постојат грешки, туку само лекции: 10 златни животни правила

Учењето е еден непрекинат процес кој започнува од денот кога се раѓаме и паралелно нè следи како што растеме и се развиваме понатаму.

5-те најчудни психолошки експерименти

Понекогаш креативноста на психолозите знае да ги одведе работите во необјаснива насока која води кон следниве чудни психолошки експерименти...

5 човечки работи кои животните ги прават кога се пијани

Дел од широката истражувачка дејност на некои научници е и тоа да проверат како се однесуваат животните кога се пијани.

10 многу интересни психолошки експерименти

Уште од минатото психолозите се обидувале да ја откријат мистеријата на човековото однесување, па затоа решиле да ги направат овие 10 екстремно интересни истражувања.

5 начини на кои кучињата ви ги читаат мислите

Гордиот сопственик на куче секогаш вели дека неговото милениче е паметно. И навистина, постојат истражувања кои го докажуваат тоа.