Најпознатото еже во светот живее живот преполн со авантури

Ежот Марутаро живее живот кој со еден збор може да биде објаснет како неодолив.

Слатките авантури на ежот Хамфри

Даен Модафери работи во филмската и ТВ индустрија, па токму затоа таа решила да направи фотографии од нејзиниот еж исто како тој да е дел од филм.

Дали би ги препознале овие животни без нивните крзна?

Погледнете ги овие интересни фотографии од животни без крзна или пердуви и пробајте да ги препознаете.
Датум: 23 Jun 2014
, Автор:

Авантурите ширум светот на еден сладок еж

Ова мало еже било на повеќе места отколку што можете да замислите.

Сладок еж кој покажува многу емоции ќе ви го освои срцето

На прв поглед Марутаро е само обичен еж. Но, мислењето ќе го промените откако ќе видите какви сè емоции тој умее да покаже.
Датум: 14 Apr 2014
, Автор:

Најслаткото еже во светот

Секоја фотографија е послатка од претходната и токму поради тоа нема да можете да престанете да го гледате ова мало животинче и неговите неодоливи авантури.

Книга: „Елеганцијата на ежот“ – Мириел Барбери

Роман за извештаченоста на интелектуалните клишеа кој ги возвишува тивките победи на ненаметливите...
Датум: 16 Oct 2013
, Автор:

Дали некогаш сте виделе еж додека спие?

Погледнете го слаткото еже Хенри додека е потонато во длабок сон.

Како се капе домашно еже?

Ова еже со име Рагвид брзо стана интернет-сензација, откако беше објавено видео со него како се капе во лавабо и лебди на површината на водата како да е брод. :)

Интересна средба помеѓу маче и еже

Што мислите, што се случува кога за првпат ќе се сретнат љубопитно мало маче и мрзливо еже?

Слатки животинки нацртани на камења

Италијанската артистка Ернестина Галина имала чувство за уметност уште како дете, но бидејќи нејзиното семејство никогаш не ја охрабрило да ги развива нејзините таленти...
12