18 чести ситуации во кои дури и најпаметните луѓе дозволуваат нивното его да завладее

Понекогаш дури и најпаметните луѓе паѓаат во замката што им ја поставува нивното его.

Цитати за егото кои ќе ве инспирираат да станете посвесни за себе

Дали некогаш сте размислувале за вашето однесување, и сте помислиле: „Зошто по ѓаволите го направив тоа?“

Разберете го вашето его и срушете ја моќта што тоа ја има над вас

Незадоволното и посесивно его е она што најчесто го прави животот на еден човек да изгледа ужасен.

Што се случува со личноста чие его преовладува?

Некои луѓе имаат проблеми со своето его и, иако сакаат да ги решат тие проблеми, ним сепак не им успева толку лесно.

10 инспиративни совети од Екарт Тол кои ќе ве одведат на патот кон среќата

Со прифаќањето на сегашниот момент можете да го пронајдете совршенството.

Големо его или висока самодоверба? 7 знаци дека тој се сака себеси, а не вас

Мажот кој не се сака себеси никогаш нема да биде способен да ве сака ни вас.

На овој начин пропаднатата врска нѐ учи да започнеме да се почитуваме себеси

Се обидовте многу пати, но секој пат она што беше убаво и ве поврзуваше, се губеше во споредба со глупостите што ви се случуваа. Дали глупоста е појака и поголема од љубовта?

Дали себичноста ја уништува вашата љубовната врска?

Вашите потреби се секогаш пред потребите на партнерот, не поднесувате критика и сакате да го промените, но не и себе - ова се само неколку знаци на себичност кои полека ја уништуваат вашата љубовна врска.

3 начини на кои луѓето го формираат првиот впечаток за вас

За да направите подобар прв впечаток, мора да бидете или барем да изгледате како личност од доверба...

13 карактеристики на зрелите мажи

Зрелите мажи зрачат со самодоверба, сила и искуство. Ова се дел од карактеристиките на зрелите мажи.
Датум: 20 дек 2014
, Автор:

Двата најголеми машки стравови

Иако повеќе машки се трудат постојано да делуваат заштитнички и цврсто, постојат работи кои и нив потајно ги плашат. Ова се две нешта од кои тие најмногу стравуваат...
Датум: 14 сеп 2014
, Автор:

Шеќерна волна

Можеби лекот на сите ни е повторно да ја разбудиме нашата детска имагинација и нескротливата желба за откривање на светот. Да наѕирнеме длабоко во секој од нас и преку нашето его желно за супериорност да го видиме невиниот детски лик кој најмногу се радува на зашеќерено јаболче, шеќер
Датум: 25 авг 2013
, Автор:
12