Кои се следните чекори во еволуцијата на човекот?

Кои промени би можеле да ги очекуваме во наредните 200.000 години?

Археолозите пронашле алати стари 700 години создадени од страна на мајмуните

Ова фасцинантно откритите го доведува до прашање досегашниот факт дека луѓето се првите создавачи на оваа планета.

Психолозите откриваат: Зошто незнаењето нѐ излудува?

Новите истражувања објаснуваат зошто нашите мозоци реагираат толку лошо на несигурноста.

Погледнете како би изгледале луѓето кога би еволуирале од различни животни

Резултатите од оваа имагинација на сликарот се прилично бизарни, но вреди да се погледнат.

Тест кој ја потврдува теоријата на еволуцијата: Дали го имате овој мускул во вашата рака?

Сите ние имаме делови од телото кои ни изгледаат бескорисно, но кои всушност се доказ за нашата еволуција од животни.

6 непотребни делови на човечкото телото

За време на еволуцијата на човечкиот вид низ годините, некои делови од телото станале бескорисни, иако некогаш имале корисна намена.
Датум: 05 фев 2016

Дали мажите се навистина поромантични од жените?

Дали е можно мажите навистина да се безнадежни романтичари?

Еволуцијата на заљубувањето

Пред да пораснете, мора да се заљубите три пати...
Датум: 02 јун 2014
, Автор:

Еволуцијата на „Веспа“ од 1943 до 2013 година

Ова кусо анимирано филмче, наречено „Vespalogy“ ја претставува еволуцијата на скутерите „Веспа“ од 1943 година, па сè до денеска.

Еволуцијата на музиката

Ставете ги слушалките на уши и доживејте го развојот на музиката од 11-от век, па наваму во миксот од песни кои само со пеење го изведува групата „Pentatonix“.
Датум: 17 апр 2013
, Автор:

Зошто луѓето се бакнуваат?

Сте се запрашале ли некогаш зошто толку многу сакаме да се бакнуваме?
12