Што се случува кога ќе го сретнете вашиот духовен близнак?

Чувствуваме дека се познаваме од претходно, од некој друг живот, се препознаваме, хемијата е силна, емоциите интензивни и се добива чувство на љубов на прв поглед.

8 силни знаци дека сте изгубиле контакт со вашата интуиција

Сите ние сме способни да ја слушаме нашата интуиција, но понекогаш не можеме добро да разбереме што ни вели.

8 места во светот коишто можат да ја подобрат вашата физичка и ментална добросостојба

Места кои можете да ги посетите доколку сакате да ја вратите енергијата во умот и телото и да се ослободите од сите душевни тегоби.

Душата го напушта телото кога сонуваме: Теорија на древните Индијанци која ќе ве замисли

Старите Индијанци верувале дека нашите духовни водачи или ангели чувари комуницираат со нас преку сонот.

10-те животни заповеди според Рудолф Штајнер

Животот е едно навистина возбудливо патување и треба да се третира како такво.

Како да ја разбудите вашата духовна креативност?

Креативноста може да се менува и истекува во зависност од нашето расположение и околностите во кои се наоѓаме.
Датум: 30 јан 2016

Неверојатна музичка комбинација од „Hello“ на Адел и Реквиемот на Моцарт

Различни светови, различни векови, иста емоција. Слушнете ја композицијата која ќе ви ги разигра сетилата.

Новогодишна порака од духовен водач: На овој ден стануваме свесни каде сакаме да одиме

Нова година е момент во нашите животи кога треба добро да размислиме за тоа каде сме биле, каде сме сега и каде сакаме да одиме.
Датум: 01 јан 2016

21 знак дека доживувате „губење на душата“

Во нашето општество се појавува еден таинствен феномен кој е познат како „губење на душата“. Го доживуваат луѓе од сите старости, полови, раси и потекла.

Научете како да ја гледате вашата аура и како редовно да ја чистите

Чистењето на аурата е неопходно за спиритуалната хигиена.

Тибетски хороскоп: 12-те патеки на мудроста и задачите кои нè чекаат во животот

Секој знак во тибетскиот хороскоп носи одредена мудрост. Дознајте што ви порачува вашиот.
Датум: 01 дек 2014
, Автор:

Како да се изградите во комплетна личност?

На патот кон самонадградувањето, ви ги нудиме следниве совети, кои со секој изминат ден, ќе ве носат поблиску до личноста, која секогаш сте сакале да постанете.
12