Најчудните знамиња кои постојат ширум светот

Погледнете ги овие необични знамиња, а притоа можете да дознаете и некои интересни информации за нивното значење.

На пат околу светот: Оваа девојка може да стане првата жена што ги посетила сите држави на планетата

Во просек, Кејси поминува по неколку денови во секоја држава. Којзнае, можеби во моментов таа е во Куба!

Како изгледал животот во различни држави пред 20 години?

Гледајќи ги овие фотографии едноставно нема да можете да не се запрашате од каде доаѓа нашата страст да насобираме толку многу материјални нешта.

Најубавите места за патување со воз

Доколку имате доволно слободно време и сакате да направите мала промена во вашиот живот, оставете го автомобилот зад себе и заборавете на авионските летови.

10-те најмирољубиви нации во светот

Иако многумина би рекле дека светот, од ден на ден, е се поборбен и побунтовен, овие 10 држави се истакнуваат токму по отсуството на агресија.

18 нешта кои треба да ги знаете доколку патувате во една од овие држави

за да ги избегнете непријатните ситуации, погледнете ги следниве 18 правила на однесување...

Фотографии од жени ширум светот кои ќе ви покажат дека убавината е насекаде

„Сега можам да кажам дека убавината е насекаде и дека не станува збор за козметика или големини, туку многу повеќе за тоа да бидеме оние кои навистина сме.“ - Михаела Норок

Најсреќните држави во светот

Едно истражување кое опфатило повеќе од 16.000 луѓе од 20 држави ни покажува кои од овие нации се најсреќни.

Реална историја во кратки црти

Сѐ за историјата и сегашноста на неколку земји...

Како се служи кафето во различни делови од светот?

Јако, црно, со млеко и пена, со колач или без ништо, во пластична или во порцеланска чаша, кафето е напиток со кој се буди целава планета. Погледнете како се служи кафето во различни држави ширум светот.

Национални знамиња од зборови

Кога рускиот уметник Кирил Зајтсев ги визуелизира најчестите стереотипи за една држава, го добива нејзиното национално знаме. На пример, кога ќе ги спои зборовите „коли“, „порно“ и „пиво“ го креира знамето на Германија.
Датум: 03 ное 2012
, Автор:
12