Како да дремнете, а да не се разбудите уште поуморни?

Време е да ја научите уметноста на квалитетните дремки...

6 невообичаени навики на спиење ширум светот

Добриот сон има голема и важна улога во здравјето на човекот. Но, како спијат народите ширум светот?
Датум: 23 фев 2016

5 погрешни митови поврзани со попладневната дремка

Полека но сигурно, сѐ повеќе и повеќе успешни луѓе се согласуваат со идејата дека попладневната дремка му помага на телото.
Датум: 29 дек 2015

16 „безопасни“ начини на кои ги одложуваме работите што треба да ги завршиме

Затоа што дури и ѕверење во ѕидот е поинтересно од завршување на обврските...

Овие 15 забавни илустрации се наменети за љубителите на спиењето

Сонот е навистина многу важен. А кој го знае тоа подобро од љубителите на спиењето?

Спиете на работа? Еве како да останете будни

Колку и да се трудиме да си легнуваме рано и да сме одморени за работа, не малку пати ни се случило да сме се разбудиле изморени или на работа да се чувствуваме изморено. Како да го преживееме тој ден и да бидеме продуктивни?
Датум: 03 апр 2015
, Автор:

Овие нешта можат да ги разберат само оние кои се екстремно мрзливи

Колку пати сте гледале нешто досадно на телевизија само затоа што ве мрзело да станете за далечинскиот управувач?

Победете ја попладневната дремка

Паузата за појадок ви заврши, го испивте второто кафе за денес и токму кога треба да бидете најпродуктивни, вие не можете да престанете да се проѕевате.
Датум: 24 дек 2014
, Автор:

Широнеко – најсреќната и најмрзливата мачка на светот

Мачките се познати по нивната хронична мрзливост, но помеѓу сите дремковци, најголем дремко е мачорот Широнеко.
Датум: 09 мај 2014
, Автор:

8-часовниот вечерен сон не е правило. Тој е мит.

Различните навики за спиење се исто толку валидни, а некои можеби дури и подобри за вас.

Слатки животни кои си служат едни на други како перница

Животните се секако слатки кога спијат. Уште послатки се кога спијат заедно, без разлика дали се од ист или од различен вид.
Датум: 11 фев 2014
, Автор: