Научниците откриваат: Зошто е добро да се биде тврдоглав?

Научниците веруваат дека клучен елемент на долговечноста е една карактерна особина која обично ја сметаме за негативна.

Интересно истражување покажало дека чувањето куче може да ви го продолжи животот

Без сомнение дебатата мачки против кучиња ќе продолжи засекогаш, но има некои добри вести за луѓето кои сакаат кучиња. Според едно истражување објавено во списанието „Scientific Reports“, чувањето куче може да го продолжи вашиот живот.
Датум: 26 Nov 2017

Тајната за долг живот според 105-годишен човек

Тајната е во неколку основни и едноставни принципи, од кои едниот е доцното пензионирање.
Датум: 19 Aug 2017

Mонах од храмот Шаолин советува како да останете вечно млади

Погледнете кои се советите од овој монах кој ја открива тајната на здравиот и долг живот.

Како да живеете долг и среќен живот?

Постојат одредени совети кои се резултати на многу истражувања и кои би ни помогнале да си го подобриме животот во многу аспекти.
Датум: 12 Dec 2012
, Автор: