Вистинската разлика помеѓу мажите и жените

Би сакале да кажеме дека би се изненадиле од тоа што ќе го прочитате, но сигурни сме дека веќе многу добро го знаете ова!

Не заборавајте ја вашата вредност: 8 начини подобро да се грижите за себеси

Еден од најдобрите начини да ја зголемите својата самодоверба е да практикувате подобро да се грижите за себе.

6 причини поради кои треба да почнете да пишувате дневник

Веројатно не можете да се сетите кога последен пат сте напишале нешто само за своја душа. Пишувајќи се запознавате себеси, а ние ви нудиме уште 6 причини за да почнете да ги исполнувате овие магични страници.

Како да го искористите слободното време со пријателките ова лето?

Како да не го минете залудно ова слободно лето, истовремено креирајќи прекрасни и незаборавни спомени од вашето дружење?
Датум: 03 Jul 2014
, Автор:

Совети за оние кои мислат дека не знаат да пишуваат – еве како да ја совладате оваа техника

Секој има потенцијал за пишување само што некој одбира да не го развие.
Датум: 20 May 2014
, Автор:

Разликата меѓу мажите и жените

Оваа кратка приказна точно ја илустрира разликата во начинот на размислување помеѓу мажите и жените.
Датум: 08 Apr 2014
, Автор:

Корисни совети за водење дневник

Водењето дневник е одлично за искажување на своите мисли и чувства, забележување на случките во текот на денот, па дури и за пишување поеми или кратки раскази.
Датум: 25 Nov 2013

Моќта на пенкалото: 5 научни причини да пишувате повеќе

Различни форми на пишување покажале ефекти како подобрување во учењето, намалување на анксиозноста, полесно справување со траума...

Цитати од дневникот на Курт Кобејн

Харизматичниот рокер ја разголува својата душа кажувајќи како гледа на светот околу себе...

Благодарноста го разубавува животот

Едно од најубавите чувства кое ги прави луѓето среќни и може да го промени односот спрема животот е благодарноста, вели едно американско психолошко истражување.

Извадоци од дневникот на Ана Франк

„Ја смирувам совеста со мислата дека е подобро тешките зборови да се стават на хартија, отколку мајка ми да ги носи во срцето.“
Датум: 22 Apr 2012
, Автор:

Дневник на румот (The Rum Diary)­

Една доза бес. Една доза правда. Три дози рум. Промешај добро!
Датум: 09 Mar 2012
, Автор: