Зошто мајките кои имаат едно дете се посреќни?

Мајките најчесто воопшто не знаат дали навистина сакаат второ дете, но сопрузите и семејството им го наметнуваат притисокот дека не треба да застанат по првото.

Интересни невини лаги кои родителите им ги кажуваат на децата

Понекогаш малите лаги се начин тврдоглавите детски умови да се придвижат кон вистинската насока.

6 проблеми во однесувањето на децата за кои се виновни родителите

Сите родители мислат дека нивното дете е највоспитаниот мал човек на светот.

12 луѓе откриваат во кој момент го смениле мислењето за имање деца

Некои луѓе не сакат да имаат деца, некои луѓе цел живот чекаат да имаат деца.

Моќни фотографии од собите на деца од целиот свет

Фотографии кои ќе ве однесат на вистинско емоционално патување низ светот.

7 брутално искрени причини зошто повеќето модерни жени не сакаат деца

Тие можеби немаат ништо против децата, но едноставно немаат желба да создадат семејство.

Доколку ги поседувате следниве 11 карактерни особини, можеби не би требало да имате деца

Ако навистина сакате да имате деца, секогаш можете да се промените, но прво треба да знаете за кои особини станува збор.

6 работи кои сигурно сте ги земале здраво за готово кога сте биле деца

Сите сме ги земале здраво за готово слободата и безгрижноста што сме ги имале како деца.

Психолозите од Харвард советуваат: 6 начини да воспитате добро дете

Да израснете морално дете, дете кое се грижи и ги почитува другите, отсекогаш била и ќе биде тешка задача.

Зошто секое дете треба да поминува време во природа?

Затварањето дома по цел ден сигурно не е добра идеја. Но знаете ли кој трпи најголема штета од ова? Децата.

10 кучешки раси кои не се најдобар избор за семејствата со мали деца

Се работи за кучиња со многу цврст карактер кои се самоволни и тврдоглави, поради што треба добро да размислите пред да ги посвоите, доколку имате мали деца во домот...

18 уренбесни фотографии кои покажуваат колку е тешко да се биде дете

Кога имате само 5 години потребна ви е огромна сила за да го сфатите и да го прифатите светот околу вас.