Интересно психолошко видео детално ни ги открива видовите нарцизам

Според психолозите, постојат 2 видови нарцизам: Грандиозен и ранлив. Исто така постои и нарцистичко нарушување на личноста, но тоа е нешто сосема друго и многу посериозно.

Постојат 2 видови емпати: Во која група спаѓате вие?

Погледнете што значи да се биде емпат, а што идентификатор, и како овие способности влијаат на самите личности...

Што е љубовта? Погледнете како децата ја замислуваат и дефинираат

Децата се најискрените суштества па затоа нивната дефиниција за љубов е најинтересна, а можеби и најточна.

Многуте дефиниции на љубовта

Дефинирањето на љубовта е прашање кое отсекогаш ги терало умните луѓе на размислување, тоа е така и денес, а така и ќе остане. Еве мал дел од нивните дефиниции изнесени во нивните книги и предавања.

Детските сфаќања за љубовта

Нивните сфаќања се подлабоки отколку што можете да претпоставите...

Што е убаво во животот?

Убавината понекогаш има многу некоректна и ограничена дефиниција. Убави се манекенките на модните писти и згодните глумци од филмовите. Но, не е сè во подигнатите обравчиња, малите носиња, блескавите насмевки..
Датум: 18 јул 2011
, Автор:

Неделно утро… кафе и сок… досада

3 кафиња на ден. Совршен докторски совет. Ни повеќе ни помалку. Доволно. 5 оброци, 3 кафиња, 1 ден. И така секој ден.
Датум: 19 сеп 2010
, Автор: