10 знаци дека вашето момче престанало да се грижи за вас

Жално е што некои парови остануваат заедно не затоа што постои љубов и страст помеѓу нив, туку затоа што сметаат дека полесно е да останат заедно, отколку да се разделуваат.

Оптимизам: Навика вредна за стекнување

Дали чашата е полупразна или полуполна?

Намалете ги грижите со помош на овие 5 совети

Дали некогаш се чувствувате како затвореник во сопствената глава?

Нешта кои паровите кои се во добра врска добро ги прават

Најголемиот број добри работи, кои ја сочинуваат добрата врска, се однесуваат на тоа партнерите да бидат свесни и присутни, да обрнуваат внимание...

Поучна приказна: Зошто не треба да се грижите за туѓото мислење?

Вие можете да поминете цела година во размислување што другите мислат за вас, но тоа никаде не би ве одвело.

6 нешта за кои мора да престанат да размислуваат сите оние кои премногу се грижат

6 нешта кои трошат најголем дел од вашата енергија и кои конечно треба да најдете начин како да ги исфрлите од вашите мисли...

5 нешта кои ќе ги разберат само анксиозните личности

Сите ние кои за најверна „пријателка“ ја имаме анксиозноста се соочуваме со овие 5 проблеми.
Датум: 15 јан 2015
, Автор:

17 работи кои сите ние треба да им ги кажеме на нашите родители

Да се потсетиме на оние нешта кои треба почесто да им ги кажуваме на нашите родители.
Датум: 08 јан 2015
, Автор:

Анксиозноста може да биде знак на висока интелигенција

Најчесто гледаме на анксиозноста како на нешто негативно, но изгледа дека постои една позитивна страна кај проблемите кои произлегуваат од анксиозноста.

13 внатрешни битки што ќе ги разберат само оние кои многу размислуваат

Дали имате навика претерано да размислувате за нештата, така што ви се чини дека ќе ви експлодира главата?
Датум: 11 дек 2014
, Автор:

Неколку верувања што среќата ја прават уште понедостижна

Доколку во последно време среќата постојано ви бега од рака, можеби треба да ги промените следните верувања кои ви ја спречуваат среќата и ви оневозможуваат да живеете среќен и исполнет живот.

5 работи за кои не треба да се грижите во 20-те години од животот

20-те години се можеби најубавиот период во животот, но и се период на борба, ранливост и страв. Еве кои се петте работи за кои не треба да се грижите, за вистински да уживате и да ја живеете младоста.
12