Зошто треба да заборавите на сите планови и да се преселите во градот од соништата?

Кога постојано се замислувате во градот од соништата, без разлика дали сте будни или спиете, добивате чувство како навистина да припаѓате таму.

4 европски града што се најубави за посета во месец март

Погледнете ги следниве 4 европски градови што се најубави за време на пролетните месеци.

Необична илузија што ќе ви открие дали поминувате премногу време околу згради

Дали некогаш сте размислувале какво влијание на мозокот има живеењето во град?
Датум: 16 May 2017

7 битки со кои се бори секоја градска девојка што го поминала детството во село

Кога вашето срце припаѓа на две места одеднаш, може да биде тешко да се направи баланс.

Магијата на европската престолнина: Дознајте кој е најидеалниот град за живеење во светот

Тука нема ништо чудно, освен фактот што оваа престолнина не ја добива титулата еднаш, туку осум години по ред!

10 причини зошто животот е поубав во помалите градови

Оние кои живеат во малите градови имаат почувствувано повеќе придобивки кои од многу аспекти ги прават среќни.

Како да поминете еден совршен ден во Фиренца?

Доколку на вашата листа за патување се наоѓа и Фиренца, погледнете го најдобриот начин на кој можете да поминете 24 часа во овој романтичен град.

7 изненадувачко корисни работи од преселување во град каде што никого не познавате

Некогаш ќе созреете и тогаш ќе дојде моментот кога ќе соберете храброст и ќе одлучите да заминете да живеете во град во кого никого не познавате.

Како изгледа животот во еден од најзагадените градови во светот?

Тука секојдневно се фрла многу отпад од страна на фабриките затоа што користат застарени методи на производство.

Дознајте кој град во светот е 6 пати по ред прогласуван како најдобар за живеење

ЕИУ потенцира дека животот е најудобен во градови со средна големина во богати земји со релативно мала густина на населеност.

5 причини зошто е добро да се преселите во непознат град

Преселбите се тешки, особено доколку се одлучите да живеете на место каде што не познавате никого. Но, тоа може да биде и најдобрата одлука што сте ја донеле во животот.