Како да откриете дали му се допаѓате? 7 сигурни знаци што несвесно го издаваат

Без разлика на тоа што вели некој човек, неговите гестикулации лесно можат да ги откријат неговите вистински намери.

Говор на тело: Ситни детали кои откриваат колку се грижите за другите

Преку говорот на нашето тело откриваме некои свои страни од личноста, кои можеби не сакаме да ги кажеме на глас.

Водич за декодирање на машкиот говор на телото за оние девојки кои претерано анализираат сè

Колку пати ви се случило дури и најнезабележливото однесување на вашиот партнер, како погледнување на друга страна додека ви зборува, да го претворите во очигледен знак дека нешто не е во ред помеѓу вас?

Начинот на седење може да открие многу за карактерот на луѓето

Oмилената положба на седење на каучот или фотелјата кажува многу за нас и нашиот карактер.

8 начини на кои самоуверените луѓе живеат поразлично од другите

Дневните навики и однесувања на самоуверените луѓе придонесуваат за нивниот самоуверен карактер. Следуваат неколку начини на кои тие живеат поразлично од другите.

Говорот на телото: 7 начини да привлечете сечие внимание, без да изустите ниту еден збор

Говорот на телото е клучен во овие моменти доколку сакате да ја постигнете вашата цел.

Дали постои разлика помеѓу емпатија и сочувство?

Најголемата заблуда е тоа што луѓето ја поистоветуваат емпатијата со сочувството.
Датум: 20 авг 2015
, Автор:

Еве што ги издава оние кои ве лажат

Луѓето лажат. Не сите и не секогаш, но не постои човек на планетава кој во животот нема кажано лага. Мала, голема, добра или лоша, лага си е лага и кога-тогаш таа ќе излезе на виделина.

Говорот на очите: Што открива неговиот поглед?

Говорот на телото, односно говорот на очите може да каже многу повеќе од неговите зборови. Гледајќи го во очи можете да откриете колку вистина има во тоа што ви го зборува.
Датум: 10 мај 2015
, Автор:

7 начини да го заведете со помош на говорот на телото

Заборавете на вербалниот разговор и пораките, бидејќи говорот на телото е најголемиот херој кога станува збор за љубовни состаноци.

15 знаци на сексуално посакување кои тој не може да ги сокрие од вас

Кога мажите чувствуваат привлечност кон жените, нивното тело најчесто ги испраќа следниве знаци...

Како да препознаете дали некому навистина му се допаѓа вашиот подарок?

Следниот пат кога ќе подарите некому подарок, побарајте ги следниве неколку знаци со цел да откриете дали можеби не сте направиле добар избор.