15-годишен уметнички гениј што создава неверојатни ремек-дела

Што би се случило ако сите родители ги поддржуваат креативните способности на своите деца? Светот веројатно би имал повеќе деца како Отом де Форест.
Датум: 01 Oct 2017

Запознајте ја Сабрина Пастерски, 23-годишната девојка позната како новиот Ајнштајн

На 23-годишна возраст, Сабрина Пастерски веќе има понуда за работа од НАСА.

Ако се пронајдете во овие 7 нешта, тогаш можеби природно сте гениј

Според психолошките студии, генијалците имаат неколку заеднички особини, навики и однесувања.

7 изненадувачки увиди во генијалноста

„Талентот удира цел во која никој друг не може да удри. Генијалноста удира во цел која никој друг не може да ја види.“

Така говореше Тесла: 7 мудрости од големиот гениј

Ви ги пренесуваме неговите најмоќни 7 мудрости кои можат да бидат ваши водичи низ животот.
Датум: 02 Feb 2016

ТВ серија: Скорпион (Scorpion)

ТВ серија базирана на животот на генијот Волтер Обрајан...

Го барате вистинскиот? 6 причини зошто да изберете левучар

Иако живеат во свет на десничарите, и поради тоа секојдневно се соочени со пречки кои им го отежнуваат животот, тие имаат и свои предности.
Датум: 25 Aug 2014
, Автор:

5 лесно воочливи знаци дека сте гениј

Доколку сè уште не сте добиле црно на бело потврда за својата генијалност (што би значело дека имате коефициент на интелигенција над 140), можете сами да си ги проверите своите интелектуални способности, и тоа без многу анализирање.
Датум: 29 Nov 2013
, Автор:

Генијалноста е…

Стрипот ја прикажува генијалноста на човекот како процес, разделена на 10 поединечни сегменти.
Датум: 10 Aug 2013
, Автор:

Петгодишно дете „растура“ на пијано

Петгодишниот гениј Енди Ли од Хонг Конг покажува дека може да се носи и со најголемите мајстори на свирењето пијано.

Извадоци од писмата на Винсент ван Гог до неговиот брат Тео

„Човек може да носи голем оган во душата, а никој да не може да се стопли од него. Минувачите не гледаат ништо, освен малку чад што излегува од оџакот, и секој заминува по својот пат.“
Датум: 04 Aug 2012
, Автор: