11 работи кои треба да ги знаете доколку имате врска на далечина

Се плашите дека изреката „Далеку од очи, далеку од срце“ е вистинита.

Прекрасни и моќни цитати кои ни покажуваат дека љубовта не познава далечина

„Твоето отсуство не ме научи како да бидам сам, туку ми покажа дека кога сме заедно имаме само една сенка на ѕидот.“ – Даг Фетерлинг

Љубов на далечина: Креативен пар наоѓаат уникатен начин да останат поврзани

Ова е одлична идеја за сите парови кои моментално се многу оддалечени...

4 ситуации во кои љубовта не се исплати

Некои парови успеваат да ги надминат проблемите и да продолжат заедно, но во некои врски едноставно не се исплати и понатаму да се продолжи да се вложува.
Датум: 21 апр 2015
, Автор:

Ако сакаш некого…

Љубовните стрипчиња од Zen pencils ни се омилени. Овој пат приказната се однесува на ситуации кога едниот ќе добие добра прилика на друго место во светот, а другиот треба да остане онаму каде што е.
Датум: 09 окт 2014
, Автор:

Зошто врската на далечина тотално се исплати?

Доколку сте сигурни дека километрите не можат да ве победат и сте сигурни дека вашата врска сакате да успее, тогаш тоа е единствено нешто што е важно. Прочитајте зошто се исплати да имате врска на далечина.

Една поинаква врска на далечина

Краткиот филм „The long distance relationship“ раскажува приказна за двајца млади луѓе кои се нафатиле на овој чекор. Ова сепак, не е типична приказна за врска на далечина...
Датум: 31 мај 2013
, Автор:

Животни лекции кои ги научивме од ТВ серијата „Како ја запознав мајка ви“

Доколку поради премногу смеење не успеавте да ги забележите пораките кои ни ги пренесува оваа ТВ серија...

Љубовни клишеа

Љубовни пораки, писма, песни, слатки зборови... Моето прашање е, колку жените „паѓаат“ на клише постапки и фрази кога станува збор за љубовта?
Датум: 20 јан 2013
, Автор:

Филм: Лудо вљубени (Like Crazy)

Филм за препреките кои мора да се совладуваат во една врска на далечина…