Хороскопските знаци кои ќе бидат под најголемо влијание од делумната соларна еклипса овој месец

Овие 6 знаци најмногу ќе го почувствуваат влијанието на еклипсата.

Какво влијание ќе има денешното помрачување на месечината на хороскопските знаци?

Вашето срце ќе ве води на место на кое се чувствувате посебно, сакано, во односи кои ќе ви помогнат да се чувствувате како единствена и креативна личност.

Каков ефект имаат кошмарите на нашиот мозок и како да ги надминете?

Се смета дека кошмарите се појавуваат бидејќи имаат некоја цел за процесирање на стресот. Но, ако тие се појавуваат почесто од 2 пати месечно, тоа не е добро.

Ново истражување открива што се случува со нашиот мозок кога консумираме премногу сол

Одамна се смета дека премногу сол е лошо за телото, но новите истражувања покажале дека таа штети на повеќе работи освен на вашето срце и крвен притисок.

10 начини на кои медиумите манипулираат со нашето мислење

Денес имаме работи како Интернет, Твитер и Фејсбук, па медиумите имаат уште повеќе начини да влијаат на нас. За жал, ова влијание не секогаш е позитивно.

3-те фрази кои го намалуваат вашето влијание во врските

Сигурно сакате луѓето, особено вашиот партнер, да мисли дека сте паметни и добри. Но постојат некои работи кои ги кажувате кои не покажуваат добрина, туку им даваат моќ на другите над вас.

Храна која предизвикува живописни соништа

Верувале или не, но некоја храна не само што ви помага полесно да заспиете, туку има и значително влијание на вашите соништа во текот на ноќта.

Истражувањата потврдуваат: Колку повеќе користите Фејсбук, толку полошо се чувствувате

Обемното истражување за среќата и користењето Фејсбук покажало дека со текот на времето, користењето на оваа социјална мрежа има негативно влијание на среќата на корисникот.

Татковците имаат поголемо влијание врз животот на ќерките за разлика од мајките

Дали сте знаеле татковците имаат поголемо влијание на нивните ќерки од мајките?

Какво влијание имаат домашните влечки на вашето здравје? Одговорот ќе ве изненади!

Болката во стапалата предизвикана од неудобните обувки е честа појава и кај младите луѓе.

Како влијаат социјалните мрежи на модерните љубовни врски?

Иако љубовта некогаш била нешто интимно и лично, социјалните мрежи го променија тоа. Погледнете какво влијание имаат социјалните мрежи на модерните љубовни врски.

Моќта на театарот: Зошто театарската уметност има огромно влијание на нашиот личен развој?

Сите ние секојдневно користиме голем дел од алатките што ни ги нуди театарот иако не сме ни свесни за тоа.