Кремираните остатоци на починатите сега можат да бидат отпечатени на грамофонска плоча

Услугата која подразбира претворање на пепелта од починатите во целосна грамофонска плоча чини околу 3.000 фунти, или околу 3.500 евра.

Прекрасна музика која доаѓа од стеблото на едно дрво

Артистот Бартоломиус Тробек забележал дека линиите во стеблото на дрвото неверојатно многу наликуваат на оние на винилските плочи.

Сливфејс: нов фототренд на интернет

Класичното селфи веќе не е во тренд. Сега луѓето се фотографираат со винилски плочи поставени пред нивните лица, така што музичката ѕвезда скоро идеално се поклопува со облеката, бојата на кожата и позата на оној кој ја држи.
Датум: 25 Feb 2014
, Автор:

Винилни плочи со портрети на музички легенди

Инспириран од винилните плочи, шпанскиот дизајнер Алехандро де Антонио Фернандез, на нив ги илустрирал ликовите на најголемите музичките легенди, и притоа направил одличен спој на музиката и дизајнот.
Датум: 08 Mar 2012
, Автор:

Градски часовници изработени од винилски плочи

Додека во средината на плочите сè уште може да се види оригиналната налепница, рабовите се исечени во облик на специфичните градби и обележја на големите градови во светот.
Датум: 27 Oct 2011
, Автор: