Најчудните музички правци за кои веројатно не сте чуле досега

Некои од нив доживеале голема популарност, а други, пак, стекнале мала, но верна група обожаватели со специфичен музички вкус.

Можете ли да го решите овој тежок визуелен тест?

Колку време помина откако последен пат го проверивте вашиот вид?

Тест за видот: Можете ли да го најдете предметот што не припаѓа на овие фотографии?

Во секоја фотографија треба да го најдете предметот што се издвојува од останатите и притоа да не потрошите повеќе од 10 секунди за една слика.

Поучна приказна: Постојат три вида луѓе

Луѓето кои ве слушаат додека зборувате, не се секогаш оние на кои можете да сметате кога ќе ви бидат најпотребни!

Како изгледа светот низ очите на различни животни?

Видот на секое суштество на планетата Земја е посебен, а некои можат да го видат дури и она што ние не можеме.

Најлошиот вид луѓе на светот

Колку пати ви се случило да не можете да паркирате пред маркетот затоа што на тоа место стои количка за пазарување?

Секојдневни навики кои можат да го оштетат вашиот вид, а вие и понатаму ги правите

Читањето во мрак или пак стоењето преблиску до теливизискиот екран не се едни од навиките кои го уништуваат нашиот вид.

8 едноставни вежби за здрави очи

Покрај останатите вежби, не заборавајте ги и вежбите и за вашите очи.

5 трикови кои го поправаат и зајакнуваат видот

Секојдневните навики можат да го влошат видот.

Легално слеп човек создава неверојатни гифови за начинот на кој тој го гледа светот

Џорџ Редхок не му дозволува на слепилото да го спречи да создава надреални гифови кои хипнотизираат.

Заборавете на очилата: Со помош на овие методи можете самите да го подобрите вашиот вид

Доколку се придружувате до следниве неколку правила, брзо ќе забележите дека вашиот вид постепено се подобрува...

Тестирајте ги вашите очи и откријте дали е потребно да посетите офталмолог

Дали вашиот вид е добар или имате некаков проблем при гледањето?