5 чудесни вештини што кучињата ги имаат, а луѓето не

Сите љубители на кучињата ќе се согласат дека овие домашни миленици се прекрасни и извонредни суштества.

5 работни вештини кои ќе бидат најбарани во 2017 година

Инвестирањето во себе во смисла на учење нови вештини, може да доведе до нови, непредвидливи можности.

23 работи кои секоја девојка треба да знае да ги прави пред да наполни 30 години

Треба да научите да ги преземате работите во ваши раце.

5 корисни хобија кои ќе ви помогнат да ја разбиете монотонијата ова лето

Овие неколку хобија се идеални за летниот период бидејќи се интересни, забавни и истовремено многу корисни.

Не правете го ова во вашиот дом!

Најдоброто што можете да го направите за себе и вашиот дом е да повикате професионалец кој си ја познава работата и чесно ги заработува своите пари.
Датум: 12 фев 2016

Неколку совети за успешно учење странски јазик

Изучувањето нов странски јазик е вистинско богатство!

4 личности со вистински супермоќи кои науката не може да ги објасни

Тие се издвојуваат со неверојатни таленти, започнувајќи од контрола врз телесната температура, па сè до беспрекорно помнење.

Клучни вештини за заведување: Техники кои успеваат кај секој маж

Дали некогаш сте посакале да заведете мажот по кој веќе некое време копнеете, но се плашите да не излезете чудни и смешни додека го правите тоа?

Вежба во два чекори со која ќе откриете за што ве бива

Сите сме „присилени“ да избереме професија за цел живот кога имаме 18 години, но многумина од нас уште долго се бараат себеси пред да сфатат која е нивната вистинска страст и во што навистина се добри.

Секој може да развие вештини. Дали вие знаете како?

Вештините и нивото на нивно усовршување нè прави сите нас луѓето различни и помалку или повеќе успешни во животот, приватно или професионално.
Датум: 26 фев 2015
, Автор:

Знаете ли да се менаџирате себеси?

За една личност, вработен, професионалец, менаџер, сопственик, кој било, да биде комплетен и успешен, во справување со секојдневните предизвици (на работа и приватно), мора да знае како да се менаџира себеси.
Датум: 14 окт 2014
, Автор:

Зошто да научите германски?

Доколку размислувате да почнете со учење на нов јазик, тогаш германскиот е вистинскиот избор за вас.