17 причини поради кои би ве прогласиле за вештерка во 1693 година

Среќа што не живееме во Салем, Масачусетс во 1693 година, инаку еве поради што можела да ви летне главата.
Датум: 16 Jan 2015
, Автор:

Жена ли е или вештица?

Интересна машинерија сме ние жените во секој случај. Драги мои, качувајте се на метлите и напред во нова авантура!
Датум: 03 Nov 2013
, Автор:

Баба Рога и нејзините „митолошки колеги“

Се сеќавате ли на Баба Рога? Многумина од нас штом го слушнеа ова име стануваа најпослушните деца на светот, ги празнеа чиниите и веднаш заминуваа на спиење. :-)
Датум: 16 Feb 2012
, Автор:

Тајниот круг (The Secret Circle)

ТВ серија за натприродната моќ, која доаѓа без разлика дали ја сакате или не, за обидот таа да се контролира, за спротивставувањето на црната магија и откривањето на долгогодишните мистерии во Ченс Харбор...
Датум: 16 Nov 2011
, Автор:

Бунарот на вештерката

„Бунарот на вештерката“ е несекојдневно атрактивно место во естонското село Тухала. Тој во поголемиот дел од времето изгледа многу нормално и не е поразличен од кој било друг бунар. Но кога има силен наплив на вода...