10 случаи кога компјутерите станале непријателски настроени кон луѓето

Можеби сè уште не треба да се тресеме од страв дека компјутерите преземаат сè, но од друга страна сепак постојат ситуации во кои машините и вештачката интелигенција биле надвор од контрола.

Најреалистичните закани од вештачката интелигенција

Денес постојат многу теории за потенцијалната закана од вештачката интелигенција. Но што всушност мислат научниците и експертите за ова?

Вештачка интелигенција се обидува да направи мотивациони постери и резултатот е урнебесен

„Само кога ќе научите да ја сфаќате вистинската природа на идиотизмот, вие ќе ги откриете слоновите.“