Народни верувања: Што значи ако ве зачеша лакотот или прстите?

Иако не постојат никакви научни докази за нив, многу луѓе сѐ уште веруваат во знаците што ни ги праќа нашето тело.

17 неверојатни факти што можеби не сте ги знаеле за животот и верувањата на Абориџините

Верувале дека секој човек може да се промени ако го одлучи тоа, како и дека со својот живот и начинот на кој се однесуваме влијаеме на другите.

Трите зборови кои ја покажуваат основната рамка за начинот на кој се доживувате

Начинот на кој ги користите може да го детерминира вашиот животен патоказ.

9 навидум безопасни верувања кои ве оддалечуваат од среќата

Опуштете се и прочитајте зошто некои навидум наивни верувања ве оддалечуваат од животната среќа.
Датум: 21 мар 2016

Предности и недостатоци: Зошто луѓето родени на 29-ти февруари се толку посебни?

Дали некогаш сте се запрашале зошто секоја 4-та година добива 1 дополнителен ден? Дали 29-ти февруари има некое мистично значење и како влијае тој врз животот на луѓето?

5 вообичаени здравствени митови во кои не треба да верувате

Проверете ги петте митови кои со сигурност некогаш сте ги прочитале, како и вистината која се крие зад нив.
Датум: 19 фев 2016

Најраспространетите народни верувања за магичната моќ на месечината

Се верува дека децата родени за време на полна месечина се многу здрави и силни, како и дека жените во овие ноќи се породуваат многу полесно и побрзо.

Поучна приказна: Лажните човечки верувања

Еден човек поминувал покрај слонови и одеднаш застана, збунет од фактот дека овие огромни суштества се чувани само од мало јаже заврзано за нивната предна нога...

9 стереотипи за жените кои мора веднаш да се заборават

Верувале или не, некој мажи сè уште веруваат дека жените не знаат како сами да сменат сијалица.

Пронајдете го вашиот пат: 20 индијански животни правила

Етичкиот кодекс на северноамериканските Индијанци може сите нас да нè инспирира на важни промени во размислувањето, како и во начинот на живеење.
12