Настани што ја обележаа 2016-та година и ни ја вратија вербата во човештвото

Иако весниците и Интернетот се преплавени со лоши вести, сѐ уште постојат добри луѓе во светот.

3 едноставни начини да се засакате себеси во целост

Фразата „Сакајте се себеси“ во последно време многу често се користи за личниот развој и воопшто, во процесот за вклопување на човекот во рамките на општеството.

3 пречки кои ви застануваат на патот кон остварувањето на сништата

Колкумина од вас не можат да се одлучат на првиот чекор што треба да го направат за остварување на поставената цел?

Како да ја вратите вербата во љубовта?

Не е лесно да се верува во љубовта, бидејќи тоа е нешто што не можеме да го контролираме, дефинираме или предвидиме.

Приказни кои ќе ви го стопат срцето и ќе ви ја вратат вербата во човештвото

Факт е дека колку што посилно сјае сонцето во вашето срце, толку потопол е светот надвор од вас.

Моќни цитати кои ќе ви ја вратат вербата во себе

Честопати забораваме дека треба да се стремиме кон тоа да ги оствариме нашите цели и соништа бидејќи дозволуваме другите да не убедат дека тоа не е возможно.

Како да ја зголемите вербата во вашата љубовна врска?

Во врската треба да се чувствувате сигурно и заштитено, но тоа не е лесно да се постигне.

17 животни лекции кои сите ние можеме да ги научиме од Хари Потер

Лекции за животот за кои само можеме да се надеваме дека ќе останат со нас... засекогаш.

19 моќни цитати од Ник Вујичиќ

Инспиративни зборови кои ќе ја вратат надежта во вашиот живот.

Неколку ситуации во кои секогаш треба да се држите цврсто до вашите одлуки

Иако на прв поглед може да ви се чини мудро тоа што го правите за другите луѓе, сепак постојат одредени ситуации кога треба да се грижите само за вас и вашите потреби.
Датум: 25 јан 2016

7 детски карактеристики кои можат да го направат вашиот живот многу посреќен

Овие карактеристики не само што ќе ве направат поуспешни на сите полиња од вашиот живот, туку и ќе ви помогнат да бидете многу посреќни!

50 ДА кои ги кажувате со судбоносното ДА

Сè во љубовта се сведува на она ДА! Но, не е само едно ДА, вие треба постојано да сте подготвени да кажувате ДА – секој ден до крајот на животот.
Датум: 11 јун 2015