Одберете го бувот кој најмногу ви се допаѓа и дознајте нешто повеќе за својот карактер

Кога бувот ќе се појави во вашиот живот, слушајте и внимавајте на суптилните знаци околу вас.

Був не сака да го напушти човекот што му го спасил животот

Ова покажува дека дури и птиците чувствуваат емоции и приврзаност.

Куче и був се најдобри пријатели кои не можат да живеат еден без друг

Тешко е да замислите дека куче и був би можеле да станат најдобри пријатели.
Датум: 16 Mar 2016

Темен жабоуст: Најслатката птица во светот која неверојатно многу наликува на був

Темниот жабоуст, кој може да се најде во Австралија, има огромна и широка уста поради која е препознатлив.

Погледнете ја слатката дружба на бувчето Фуку и мачето Маримо

Бувчето Фуку и мачето Маримо се најдобри пријатели кои своето време го поминуваат играјќи, дружејќи се и спиејќи во нивниот дом во Осака во Јапонија.
Датум: 03 Jul 2015

Преслатки бувови фатени во прекрасни величествени фотографии

Бувовите се едни од највозвишените, најмистериозните и најграциозните суштества во дивиот свет. Тоа ги прави особено интересни модели за фотографите. Но, истовремено тие не се едноставни за фотографирање.
Датум: 07 May 2015
, Автор:

Величествени бувови овековечени во неверојатни фотографии

Погледнете ги овие фотографии кои ги покажуваат бувовите во своето најдобро светло...

Запознајте го Зевс, слепиот був со цела галаксија во своите очи

Погледнете ги магичните очи на Зевс во кои може да видите цела галаксија од ѕвезди.
Датум: 18 Nov 2014
, Автор:

Направете сами: слатки перници со мотиви на був

Еве како сами да изработите кул перничиња со мотиви на був за да го разиграте домот.
Датум: 24 May 2014
, Автор:

Како ќе изгледаа познатите пејачи ако беа птици? :)

Исклучително забавен сликовит приказ на познатите пејачи, споредени со нивните птици-двојници, со кој ќе сакате да ја стартувате седмицава :)

Бувот и модата

Во последните неколку сезони, бувот, освен како симбол на мистериозноста и мудроста, стана претставник и на модата, и тоа сè поактуелен.
Датум: 16 Mar 2012
, Автор: