Откријте го бројот на својот кармички долг и научете за што сте испратени на овој свет

Во нумерологијата, секој има свој број на кармички долг, кој може да открие каква порака или карма треба да научи вашата душа.

Мистериозното значење на бројот 3: Зошто Никола Тесла бил опседнат со овој број?

Сите големи умови имаат по некоја опсесија, но оваа на Тесла е дефинитивно една од најинтригантните.

Откријте ја својата нумеролошка тајна за витка фигура

Кој би можел да помисли дека по датумот на раѓање може да се предвиди видот на фигурата, односно како ќе изгледа личноста?

Ноември е месец на сродни души! Еве што значи ако често го гледате бројот 1!

Ноември е месец кога судбината ќе спои две сродни души, но за да дојде до тоа, ќе морате малку да се потрудите.

Проклет телефонски број кој поради големиот број смртни случаи сега е надвор од употреба

Официјалните мобилни компании не сакале да го коментираат овој случај, но потврдиле дека „баксузниот“ телефонски број е исклучен.

Каде, кога и зошто настанал бројот 0?

Kога всушност човештвото за прв пат го искористило бројот 0 и зошто?

Математички трик кој го освои светот: Кој број чевли носите и колку години имате?

Бројките можат да бидат многу интересни, особено кога си играте со нив.

Зошто вие први да се јавите?

Постојат неколку причини зошто вие да го направите првиот чекор, но постојат уште милион изговори зошто не. Еве неколку причини зошто да се осмелите.

Знаете ли колку е интересен бројот 9?

Математиката на многумина им е кошмар, но таа има и своја забавна страна. Овие факти за бројот 9 сигурно не сте ги знаеле, бидејќи на училиште испуштиле да ви ги кажат.
Датум: 02 апр 2014
, Автор:

Зошто утрешниот датум е толку посебен?

Овој датум е последниот во наредниве 90 години кој содржи три последователни броеви.

9.11.13? Денес славиме Непарен ден, кој се случува 5 пати во 100 години

За многу луѓе, ова ќе биде последниот „непарен ден“ во нивните животи. Следниот непарен број ќе се случи за 92 години. :)