Кога се жалите, од себе правите жртва: Напуштете ги, сменете ги или прифатете ги работите

Луѓето можат да ве обвинуваат, да ја изневерат вашата доверба, да ви пркосат или да ве стават во ситуација во којашто сте жртва.

Силната жена се бори за нејзиниот маж, но не се натпреварува за него

Натпреварувањето во врската значи дека нешто го одзема вниманието на вашиот партнер кое треба да ви го посвети вам.

Мудроста што се крие зад победата без борба

Колку повеќе улоги имате во општеството, толку поголема е веројатноста дека ќе се судрите со мислења и гледишта поразлични од вашите.

21 причина зошто бебињата се најголемите феминисти!

Дали знаевте дека бебињата се одлични феминисти - борци за рамноправност меѓу половите?

Неверојатните моќи на лимоновото масло

Решение за скоро сите наши проблеми...

Неверојатни вистински приказни кои ќе ви покажат дека никогаш не треба да се предавате

Прочитајте ги овие приказни за обични луѓе кои морале да се соочат со непријатни настани, но успеале да ги надминат со големo достоинство.
Датум: 10 мар 2016

Моќни цитати кои ќе ве инспирираат кога се чувствувате поразени

Цитати од инспиративни и успешни луѓе кои ќе ви покажат дека ништо не е загубено после првиот пораз.
Датум: 03 мар 2016

7 образовани дами објаснуваат зошто феминизмот е потребен во денешниот модерен свет

„Постојат луѓе кои на жените сè уште гледаат како на предмет. Токму против тоа треба да се бориме. Во сите општества, на сите фронтови.“

10 мотивирачки цитати од Мартин Лутер Кинг

После долгите скандали, политичкото клеветење и омразата кон неговите проповеди, важно е да се навратиме на неговите зборови како една форма на просветлување.
Датум: 16 јан 2016

6 целосно неконвенционални начини за борба против анксиозноста

За среќа, постојат многу начини за третирање на анксиозноста, а тука ќе најдете 6 малку понеконвенционални, кои подеднакво добро ќе ви помогнат како и оние вообичаените.

8 проблеми кои можат да ги разберат само оние парови кои делат ист кревет

Премногу е топло кога се гушкате, а премногу е ладно кога сте раздвоени

Викенд книга: „Кога мене ќе ме нема“ – Колин Оукли

Приказна за љубовта соочена со најтешкото прашање - губењето на најважната личност...