7 силни емоции кои го „јадат“ телото однатре

Заздравувањето кај луѓето кои можат да ги контролираат негативните мисли и чувства трае многу пократко.

Како да препознаете хипохондрик?

Секој има барем еден пријател кој е загрижен за својата здравствена состојба повеќе отколку за што било друго, а можеби и токму вие сте таа личност.

Според науката овие луѓе живеат најдолго: Дали и вие сте едни од нив?

Кај нив постои помал ризик од кардиоваскуларни болести, а поретко имаат проблеми со помнењето и одредени типови канцерогени заболувања.

11 здрави навики на луѓето кои никогаш не се разболуваат

И покрај сите обврски, овие луѓе успеваат да останат здрави и нема ништо лошо во тоа да се откријат нивните навики поради кои имаат неверојатен имунитет.

Не ги игнорирајте: 9 промени на градите кои укажуваат на сериозен здравствен проблем

Ако забележите некој од следниве промени, многу е важно што побрзо да се јавите кај вашиот доктор.

10 причини зошто вашите прсти се секогаш ладни

Ако прстите секогаш ви се ладни, дури и во простории со повисоки температури, тоа може да биде знак за нешто друго.

Немојте да ја игнорирате главоболката: 4 знаци кои укажуваат на сериозно заболување

Погледнете ги следниве можни причини зад појавата на необичните главоболки.

5 болести кои се кријат зад студените раце

Ви се случува ли да не успеете да ги загреете вашите раце, дури ни кога сте во топол простор?

Предностите и слабостите на луѓето со крвна група 0

Луѓето со крвна група 0 се склони на одредени болести, но имаат и неколку моќни особини поради кои се истакнуваат во популацијата.

5 опасности кои се кријат зад рамните табани

Иако тие се дизајнирани да бидат силни и отпорни, сепак постои еден вид деформација на стапалата која никако не смее да биде игнорирана.

И најсилните плачат: 7 видови најлоши болки кои човечкото тело може да ги издржи

Болката е всушност субјективно чувство, бидејќи секој од нас има различен праг на толеранција, но овие 7 видови болки се најсилните кои еден човек може да ги почувствува.

4 важни нешта кои треба да ги знаете за антибиотиците

Најголемиот проблем со антибиотиците е што просечниот човек не знае многу за нив и за начинот на кој функционираат.