Научниците тврдат дека би можеле да станеме бесмртни за 17 години

Идејата за бесмртност е толку волшебна што модерните наука и медицина можеби се поблиску до решение од кога било.
Датум: 01 Feb 2018

10 начини да станете бесмртни според древните митови

Бесмртноста е универзален концепт без разлика дали потекнува од стравот од смртта, љубовта кон животот, желбата за знаење, па дури и чувствово на непобедливост. Многу древни култури имале разни техники за постигнување бесмртност...
Датум: 10 Nov 2017

Чудни методи против стареење и начини на постигнување бесмртност од минатото

Без разлика дали станува збор за недостаток на брчки, или брз метаболизам кој ви дозволува да ја одржите линијата, секој од нас си има по некој ген кој прави да се чувствуваме како да сме го победиле времето.
Датум: 16 Jun 2017

20 бесмртни цитати од Вилијам Шекспир

Мудроста на еден од најголемите писатели на светот.

„Дениција“ на Андреевски – врвно достигнување во македонската поезија

„Во тебе бев заљубен уште пред моето и твоето создавање, во тебе бев заљубен пред мојот прв збор (што го изговори твојата уста)...“
Датум: 16 Apr 2014
, Автор:

Навреме (In Time)

Филм за потрагата по вечен живот, во која времето е буквално пари...
Датум: 24 Feb 2012
, Автор: