Како изгледа да заглавите на Антарктикот?

Ако заглавите на Антарктикот со членовите на рускиот истражувачки брод Академик Шокалскиј многу е веројатно дека ќе изгледате среќно како тие на оваа слика.

Како изгледа полната Месечина во различни делови од светот?

Полната Месечина е третата и претпоследна фаза од месечевите мени при која Месечината е видлива во текот на целата ноќ. Погледнете како изгледа полната Месечина фотографирана во различни делови од светот.
Датум: 08 ное 2012

Аурора аустралис – јужни светлини

Аурора аустралис или јужните светлини се смирувачки, динамични дисплеи од светлина кои се јавуваат на небото над Антарктикот во зима.
Датум: 19 дек 2011
, Автор: