5 погрешни сфаќања за анксиозноста кои сè уште се доста чести меѓу луѓето

И покрај кампањите за подигнување на свесноста, многумина сè уште мислат дека менталното нарушување е „само во главата“ и дека „ништо не му е, ќе помине“.

6 здравствени нарушувања кои ги предизвикува анксиозноста

Анксиозноста сама по себе е нарушување и претставува преголем товар за личноста која страда, но за жал таа може да предизвика и големи и сериозни проблеми со физичкото здравје.

Како да препознаете високо функционална анксиозност?

Современиот брз живот што изобилува со стрес и несигурности претставува совршен темел за создавање различни видови нарушувања на анксиозноста.

Како навистина изгледа животот со анксиозност?

Анксиозноста има една цел – да ги уништи луѓето. За жал, понекогаш успева во тоа...
Датум: 18 Mar 2018

Зошто падобранството е одлично за вашата анксиозност?

Никогаш не заборавајте дека најголемите нешта во животот се на другата страна од анксиозноста, стравот и очекувањата.

Прочитајте го ова ако се плашите дека ќе го избркате со анксиозноста

Анксиозноста е само дел од вашата приказна, таа не е вашата цела книга.

Која грешка на родителите доведува до анксиозност кај децата?

Експертите посочуваат дека вината лежи во една грешка што ја прават родителите.

11 фрази кои ги користат само децата што страдаат од нарушување на анксиозноста

Бидејќи децата се премногу млади, останува на возрасните да обрнуваат внимание на следниве фрази кои можеби се знак за анксиозност.
Датум: 21 Dec 2017

Најсилни се жените кои страдаат од анксиозност

Тие се силни бидејќи и покрај сите потешкотии со кои се соочуваат, тие одбираат да продолжат понатаму.

Зошто анксиозните луѓе се најдобрите љубовни партнери?

Љубовната врска со анксиозните луѓе е посебна, бидејќи тие ќе имаат целосна верба во вас и ќе ви ја даваат сета љубов што ја имаат.

Како анксиозноста влијае на вашето физичко здравје?

Физичките проблеми честопати се испреплетуваат со емоционалните.

Експертите советуваат: Како да се грижите за себе за време на празниците?

Периодот кој следи многумина го нарекуваат најубавиот дел од годината. Но, за личност со анксиозност ова може да биде навистина тешко. Затоа е важно да научите како да се грижите за себе во периодот на празници.
Датум: 05 Dec 2017