Најлудите теории на заговор од светот на литературата

Со текот на времето луѓето изнесувале навистина чудни тврдења за книгите и за нивните автори.
Датум: 14 Aug 2017

Успешни женски автори чии дела вреди да се прочитаат

Доколку размислувате што да читате, земете ги предвид следните добитнички на награди за литература и нивните книжевни дела.
Датум: 27 Mar 2014

5 познати цитати од автори кои не ги кажале зборовите за кои им се дава заслуга

Ни криви ни должни, на овие петмина луѓе им се припишуваат цитати кои многу веројатно никогаш не ги изговориле или напишале.

Познати ѕвезди за кои не сте знаеле дека имаат напишано книга

Познатите холивудските ѕвезди и пејачите секогаш се обидуваат да бидат во центарот на вниманието на јавноста, па редовно експериментираат.