Просветно дело ви ја подарува „Работи за кои вреди да се умре“ од Ли ЧајлдПостои убиствена вознемиреност во дивините на Небраска… и Џек Ричер се вплеткува во неа. Прво е насамарен од Данканови, локален клан кој ја потчинил целата земја. Но, Ричер не може да го заборави нерешениот случај на загинато осумгодишно девојче, стар веќе со декади.

Данканови сакаат Ричер да исчезне или да загине. И не само тоа, тие сакаат да ги скријат тајните во минатото. Тие очекуваат тајна пратка која веќе доцни, а имаат муштерии кои никој не би сакал да ги налути. Колку и да се опасни Данканови, тие се на дното на синџирот на исхрана кој се протега низ целиот свет. Ричер, со лузни и претепан, треба да замине понатаму. Но, тоа за него е невозможно.

„Работи за кои вреди да се умре“ е еден вид на експлозивен трилер каков што може да напише само Ли Чајлд и во кој само Ричер е единствениот кој ќе преживее. Возбудлива книга која ниту еден љубител на неизвесноста не би сакал да ја пропушти.

Просветно дело доделува 2 книги за двајца посетители на Кафе пауза.

Наградната игра ќе трае до 15 август, а за учество оставете го само вашето име и презиме во комбинација со некаков коментар. Добитниците ќе бидат избрани по случаен избор.