Тропско кафе: Карипски острови

Почувствувајте се егзотично со овој одличен рецепт за кафе

Тропско кафе: Карипски острови

Состојки:
  • 45 милилитри еспресо
  • 20 милилитри кокосов ликер
  • 10 милилитри црн рум
  • 50 милилитри шлаг пена
  • 3 ледени коцки
Начин на подготовка:

Ставете ги ледените коцки и шлаг пената во шејкер и тресете 20-тина секунди. Сипете го ликерот од кокос во чаша, а врз него додајте го и румот. Подгответе го еспресото во посебен сад или чаша и потоа претурете го врз румот. Завршете со оладената шлаг пена.

За авторот
Дипломиран психолог кој обожава да пишува. Отсекогаш многу ја интересирала астрономијата и физиката, а животно мото ѝ е дека не смее да помине ни еден ден без танцување. Автор на книгата „На работ од времето“, првиот дел од трилогијата „Наследството на Вероника“.

Поврзани содржини

Остави коментар