Сладолед удавен во топло кафе

Сладолед удавен во топло кафе

Едноставен рецепт кој се базира на италијанскиот десерт „affogato al caffe“, што во превод значи „удавен во кафе“

Сладолед удавен во топло кафе

Потребно време за подготовка: 5 минути
Потребни состојки за 4 порции:
  • 1/2 кг сладолед од ванила, чоколадо или кафе
  • 1 шолја тазе сварено јако кафе
  • бисквити (опционо)
Начин на подготовка:

Поделете го сладоледот во 4 чашки. Сипете по 1/4 од свареното кафе врз секоја порција. Опционо додадете бисквити или некој друг тип суви колачи.

 


Бидете секогаш во тек со новите содржини на Кафе пауза. Следете нè на Твитер или пак станете фанови на нашата страница на Фејсбук.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

  1. Тоше Reply

    Јадете бавно, постои ризик да ве заболат забите ;]

  2. Име Reply

    Toa e opciono…

  3. Ivona Reply

    Sladoled od fstaci potopen so jako,gusto espresso.

Остави коментар