Празнично задоволство: Ледена мока за љубителите на кофеинот и чоколадото

Празнично задоволство: Ледена мока за љубителите на кофеинот и чоколадото

Почестете се со неодоливо кофеинско задоволство!

Празнично задоволство: Ледена мока за љубителите на кофеинот и чоколадото

Потребни состојки:
  • 60 милилитри свежо подготвено филтер кафе, оладено
  • 60 милилитри чоколаден сируп
  • 1 лажица ванилин сируп
  • 60 милилитри млеко
  • Ледени коцки
  • Шлаг пена
  • Чоколадни трошки, за декорација
Начин на подготовка:

Сипете ги кафето, сирупите од чоколадо и ванила, како и млекото во блендер и матете на средна брзина сè додека сите состојки не се соединат. Додајте ледени коцки и продолжете со матењето додека не добиете густа и мазна содржина. Префрлете го добиеното кафе во чаши и оставете малку простор на врвот за шлаг пена. Декорирајте со чоколадни трошки.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Дипломиран психолог кој обожава да пишува. Автор на научно-фантастичната книга „На работ од времето“. Животно мото ѝ е дека не смее да помине ниту еден ден без кафе и танцување.

Поврзани содржини

Остави коментар