Ледено француско кафе со чоколаден прелив

Ледено франуцуско кафе со чоколаден прелив

Совршена комбинација од чоколаден прелив и кафе

1-ledeno-francusko-kafe-so-chokoladen-preliv-kafepauza.mk

Потребни состојки:
  • 240 мл подготвено инстант кафе
  • 5 лaжици шеќер
  • 360 мл млеко
  • 120 мл шлаг пена
  • 2 лажици чоколаден прелив

Начин на подготовка:

  1. Во голема чаша измешајте ги кафето и шеќерот додека не се соединат. Потоа додадете ги со мешање млекото, шлаг пената и чоколадниот прелив.
  2. Замрзнете ја смесата во калап и оставете ја да стои минимум 3-4 часа или преку ноќ. Следниот ден калапот ставете го во фрижидер на 2-3 часа пред да го служите или додека не се одмрзне добро. Смесата треба да биде кашеста. Сервирајте во стаклени шолји.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Живее за добра книга и дише преку пишаниот збор. Кога би можела, цел живот би патувала, би читала и би гледала филмови. Вљубеник во фотографијата и класиката. Оптимист и поборник за љубов. Модата е нејзиниот начин да го изрази своето мислење и став. Животот за неа е уметност, филозофија и добра храна.

Поврзани содржини

Остави коментар