Ледено франуцуско кафе со чоколаден прелив

Совршена комбинација од чоколаден прелив и кафе

1-ledeno-francusko-kafe-so-chokoladen-preliv-kafepauza.mk

Потребни состојки:
  • 240 мл подготвено инстант кафе
  • 5 лaжици шеќер
  • 360 мл млеко
  • 120 мл шлаг пена
  • 2 лажици чоколаден прелив

Начин на подготовка:

  1. Во голема чаша измешајте ги кафето и шеќерот додека не се соединат. Потоа додадете ги со мешање млекото, шлаг пената и чоколадниот прелив.
  2. Замрзнете ја смесата во калап и оставете ја да стои минимум 3-4 часа или преку ноќ. Следниот ден калапот ставете го во фрижидер на 2-3 часа пред да го служите или додека не се одмрзне добро. Смесата треба да биде кашеста. Сервирајте во стаклени шолји.
За авторот
Живее за добра книга и дише преку пишаниот збор. Кога би можела цел живот би патувала, би читала и би гледала филмови. Вљубеник во фотографијата и класиката. Оптимист и поборник за љубов. Модата е нејзин начин да го изрази своето мислење и став. Животот за неа е уметност, филозофија и добра храна.

Поврзани содржини

Остави коментар