Чоколадно еспресо мартини

Одличен пијалак за време на вечерено излегување со пријателитеЧоколадно еспресо мартиниПотребни состојки:

  • 30 мл Калуа
  • 30 мл свежо подготвено еспресо
  • 90 мл вотка (по ваш избор со вкус на чоколадо или ванила)
  • 30 мл ликер „Creme de Cacao“
  • лед

Начин на подготовка: Наполнете 2/3 од шејкерот за коктел со лед. Додадете Калуа, еспресо, вотка и ликер. Потоа мешајте сè додека не добиете студена комбинација од пијалаците. Откако ќе завршите, сипете ги во чаша за мартини и декорирајте со чоколадни трошки или чоколаден прелив.


Бидете секогаш во тек со новите содржини на Кафе пауза. Следете нè на Твитер или пак станете фанови на нашата страница на Фејсбук.

За авторот
Дипломиран психолог кој обожава да пишува. Отсекогаш многу ја интересирала астрономијата и физиката, а животно мото ѝ е дека не смее да помине ни еден ден без танцување. Автор на книгата „На работ од времето“, првиот дел од трилогијата „Наследството на Вероника“.

Поврзани содржини

Остави коментар